Arabela Restoran    042/818011  ,   Globočec Ludbreški  ,  Ludbreška 62 ,  42230 Ludbreg

ocjenivač-vina

Vina ocijeno gospodin

Miroslav Matovinović, dipl. ing.agr.

stručni savjetnik

Odsjek za agrookolišni program
Odjel za održivi razvoj ruralnih područja

pss
Anina 11
42000 Varaždin, Hrvatska
Tel., Fax +385 42 301 001
Mob: +385 91 4882 770



Dogovori degustaciju +
vino1

Graševina G1

Grožđe svih sorata prerađuje se brzo i primjenjuje se postupak hladne maceracije radi izlučivanja primarnih aroma. Vrenje se odvija na niskim temperaturama (kontrolirana fermentacija) uz primjenu selekcioniranih kvasaca. 

Sva vina od sorte Graševina kristalne su bistroće, umjerene alkoholne jakosti koja se kreće između 11,5 i 12,5 vol%. Boja vina je tipična i sva imaju zelenkasto žute nijanse boje.

Miris je voćan i nježan, ali postojan, asocira na šparoge. Vrlo mali ostatak šećera pridonosi zaokruženosti, punoći i ljupkosti. Vino djeluje harmonično, lagano i svježe.


suho







berba 2013.

Dogovori degustaciju +
vino2

Graševina G2

Grožđe svih sorata prerađuje se brzo i primjenjuje se postupak hladne maceracije radi izlučivanja primarnih aroma. Vrenje se odvija na niskim temperaturama (kontrolirana fermentacija) uz primjenu selekcioniranih kvasaca. 

Sva vina od sorte Graševina kristalne su bistroće, umjerene alkoholne jakosti koja se kreće između 11,5 i 12,5 vol%. Boja vina je tipična i sva imaju zelenkasto žute nijanse boje.

Miris je tipičan sortni, naslućuje se veliki potencijal sorte. Suho vino no i bez šećera tijelo joj je čvrsto, te dobro nosi ugodnu kiselinu i alkohol. Na kraju jezika osjeća se lagana gorčina tipična za ovu sortu zbog čega je ovo vino tipično vino graševine regije zapadne kontinentalne Hrvatske u vinogorju Ludbreg.

suho  
 
   



berba 2013.

Dogovori degustaciju +
vino3

Graševina G3

Graševina G2 Grožđe svih sorata prerađuje se brzo i primjenjuje se postupak hladne maceracije radi izlučivanja primarnih aroma. Vrenje se odvija na niskim temperaturama (kontrolirana fermentacija) uz primjenu selekcioniranih kvasaca. 

Sva vina od sorte Graševina kristalne su bistroće, umjerene alkoholne jakosti koja se kreće između 11,5 i 12,5 vol%. Boja vina je tipična i sva imaju zelenkasto žute nijanse boje.

Polusuho vino, a ostatak šećera upotpunjuje dobro strukturu tijela i balansira kiseline koje su ugodne. Vino djeluje puno, zaokruženo, skladno. Arome su sortne, svježe i prepoznatljive, a dominiraju mirisi livadskog cvijeća.

polusuho
 
 
   


berba 2011.

Dogovori degustaciju +
vino4

Pinot bijeli


Pinot bijeli Vino je slamnato žute boje sa zelenkastim odsjajem. U mirisnoj komponenti dominiraju diskretni i čisti mirisi citrusa (naranča), te mirisi livadskog cvijeća. Vino nema ostatka šećera, no djeluje puno, tijelo je čvrsto i zaokruženo, a kiseline pridonose dodatnoj svježini uz prisutan ugljični dioksid. Prilikom kušanja retronazalno osjete se svježi biljni mirisi (čaj).

suho  
 
     


berba 2013.

Dogovori degustaciju +
vino5

Pinot sivi

Vinograd je zasađen na pjeskovitom tlu čime je svake godine zagarantiran visok sadržaj sladora u berbi, s nešto nižim sadržajem ukupnih kiselina. Grožđe se prerađuje brzo, a masulj kratko macerira na niskoj temperaturi tako da vino ima žute nijanse boja. 

Zbog vrenja na niskoj temperaturi u vinu dominiraju mirisi citrusa, dok se u ustima osjeća miris vinogradarskih bresaka i tropskog voća. Na okus djeluje mekano (ostatak šećera), glatko i skladno, a prisutne ugodne kiseline pridonose harmoničnoj svježini. Sadržaj alkohola je umjeren. Starenjem se u vinu razvijaju najfinije arome. U godinama sa sušnim i vrućim ljetima boja vina zna biti bakrenasta, a sadržaj alkohola i neprovrelog šećera nešto viši , tako da vino na okus djeluje kremozno.

polusuho  
 
 
 
 


berba 2013.

Dogovori degustaciju +
vino6

Chardonnay

Sorta koja svojim potencijalom traži posebno pažljiv pristup u podrumu. Vino je suho, lepršavo i svježe u kojem ugodne kiseline naglašavaju voćnost i suhoću.

Ovo mlado vino izraženih je voćnih aroma koje podsjećaju na krušku, te malo na marelicu. U sušnim godinama redovito je polusuho kada se u okusu mogu prepoznati arome koje podsjećaju na zrelu dinju. U takvim godinama vina su korpulentna, moćna, puna u okusu s lijepo zaokruženim i nenametljivim kiselinama, te u ustima ostavlja slatkast okus.

suho  
 
 
 
 


berba 2013.

Dogovori degustaciju +
vino7

Muškat žuti

Muškat žuti je poluslatko vino, slamnato žute boje u čijem aromatskom profilu dominiraju arome cvijeta bazge, voćnih citrusnih tonova, zrelog muškatnog grožđa, te note suhog sijena.

Bez obzira na ostatak sladora u ustima djeluje harmonično i svježe zbog prisutnih kiselina. U ustima dugo traje, a zbog prisutnih kiselina koje su harmonično uklopljene vino je pitko.

poluslatko  
 
   


berba 2013.

Dogovori degustaciju +